Weer arrestaties in Duits 'bruinkoolbos'

Print
Weer arrestaties in Duits 'bruinkoolbos'

Afbeelding: EPA/Friedemann Vogel

De Duitse politie heeft vrijdag zeventien arrestaties verricht in het 'bruinkoolbos' bij Hambach, tussen Kerkrade en Keulen. Daar proberen milieuactivisten te voorkomen dat energieconcern RWE het bos kan kappen om er bruinkool te winnen. In het woud staan eeuwenoude bomen.

Activisten hielden de plek jarenlang bezet. De politie begon donderdag met het ontmantelen van de tientallen boomhutten in het bos.

Boskrakers
Toen zijn zes mensen opgepakt, van wie er vijf inmiddels weer zijn vrijgelaten. Agenten pakten vrijdag de nederzetting 'Oaktown' aan. Ze voerden meerdere activisten af die zich hadden vastgeketend.

De milieubeschermers probeerden tevergeefs de ontruiming van het bos via een gang naar de rechter een halt toe te roepen. Die stelde de 'boskrakers' niet in het gelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen