Gewonde door brand in Laurentius ziekenhuis Roermond

© David Dunnaway

Op de afdeling spoedeisende hulp van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is zaterdagochtend brand uitgebroken. Een persoon is door de brand ernstig gewond geraakt.

Redactie

Kort na de melding kon het sein brandmeester gegeven worden.

De brand woedde op de afdeling spoedeisende hulp, meldt de brandweer. Daar werd de benedenverdieping ontruimd. Voor zover bekend lagen geen patiënten in de ruimte waar de brand woedde.

TraumahelikopterEen persoon raakte gewond bij de brand. Deze persoon is met een traumahelikopter overgebracht naar een brandwondencentrum. Drie bezoekers van de eerste hulp zijn voor de zekerheid naar de verpleegafdeling gebracht.

Eerste hulp geslotenDe afdeling spoedeisende hulp blijft voorlopig gesloten. Er wordt een tijdelijke spoedeisende hulp ingericht in het ziekenhuis. De huisartsenpost is gewoon bereikbaar. Ook de operatiekamers zijn vrijgegeven door de brandweer.

Patiënten die op deze afdeling lagen, worden elders in het ziekenhuis opgevangen. Op verplegende afdelingen hangt een lichte rookgeur. Deze afdelingen hoeven niet ontruimd te worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal