Patiënte stak zichzelf in brand in ziekenhuis Roermond

De brand die zaterdagochtend woedde in het Laurentius ziekenhuis in Roermond is ontstaan nadat een patiënte zichzelf in brand stak. De vrouw liep hierbij ernstige verwondingen op.

Redactie

Het incident gebeurde rond kwart over elf.

Lees ook: Gewonde door brand in Laurentius ziekenhuis Roermond

TraumahelikopterDe patiënte stak zichzelf op haar eigen kamer in brand. Hoe de vrouw dat heeft gedaan, is nog niet bekend. De vrouw liep ernstige verwondingen op. Ze is met een traumahelikopter overgebracht naar een brandwondencentrum.

Twee andere patiënten die op dezelfde afdeling lagen, zijn overgebracht naar een ander ziekenhuis. Zij raakten niet gewond bij de brand.

Spoedeisende hulp geslotenDe afdeling spoedeisende hulp was tot ongeveer 14:00 uur gesloten. Het ziekenhuis richtte binnen een tijdelijke spoedeisende hulp in. De huisartsenpost is inmiddels geopend. Ook de operatiekamers zijn vrijgegeven door de brandweer.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal