Hardlopen door schilderachtig decor van de Enci-groeve

© Bearsports

Deelnemers aan de hardloopwedstrijd Sint Pietersbear Trail krijgen zondag 16 september met de Sint Pietersberg niet alleen een pittig parcours voor hun kiezen, maar doorkruisen ook het schilderachtige decor van de Enci-groeve.

Sjak Planthof

Er zijn ook dit jaar weer drie afstanden: 32, 18 en 10km. Het stuk parcours door de groeve is zoals elk jaar weer anders dan het jaar ervoor en vindt bij alle drie de afstanden aan het begin van het parcours plaats.

?Het parcours is een pittig maar schitterend on-Nederlands parcours over de Sint Pietersberg en door het Jeker- en Maasdal, over zowel Nederlands grondgebied als over Vlaams en Waals gebied. Er zijn niet alleen veel single trails maar ook prachtige uitzichten en af en toe wat handen- en voetenwerk.

Het start en finish terrein is in de groeve van de ENCI aan de Lage Kanaaldijk te Maastricht. De eerste afstand start om 10.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal