Door modderbakken en skipistes in Landgraaf

In Landgraaf is zaterdag de Caveman Run Ice Edition van start gegaan. Enkele duizenden deelnemers proberen urenlang een keur aan obstakels te overwinnen om hun afstand te volbrengen.

Siebrand Vos

De meeste deelnemers lopen in vriendengroepjes. Om elkaar te steunen. En om de voldoening die het geeft om samen een zware beproeving te doorstaan.

Opgewarmd door dj’s beklimmen ze om te beginnen de skipiste van Snowworld. Daarna volgen de langste trap van Nederland (Wilhelminaberg), het Pinkpopterrein en een tocht door Mondo Verde. Onderweg moeten ze capriolen uithalen boven water en door modderbakken kruipen.

De Ice Edition, zo genoemd vanwege de kou in Snowworld, kent iets langere afstanden dan de oerversie in Valkenburg. Oplopend van zeven tot twintig kilometer. Toch is er geen tijdwaarneming. Kracht en uithoudingsvermogen staan centraal.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal