Schietende jongen mag niet terugkomen op zijn school

© De Limburger

De 16-jarige jongen die vrijdag gewapend zijn school in Roermond binnendrong en enkele schoten loste, moet op zoek naar een nieuwe school.

AD/Ton Voermans

Het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) wil hem niet terug als leerling. Dat maakte burgemeester Rianne Donders zaterdagmiddag bekend op een besloten bijeenkomst met ouders en leerlingen, zo meldt 1Limburg. Het is nog niet bekend of de school aanvullende veiligheidsmaatregelen neemt.

Lees ook: Weinig schietpartijen op scholen, wel strengere regels

WapensDe tiener kwam vrijdag de school voor speciaal onderwijs binnen met twee vuurwapens, twee messen en een bijl. Een aantal leraren wist te voorkomen dat er slachtoffers vielen. Leraren probeerden te voorkomen dat hij de school in kon. Toen hem dat toch lukte, loste hij binnen en schot. Daarna liep hij naar buiten en schoot hij nog twee keer. Niemand raakte gewond.

Lees ook: Schietpartij op school Roermond: 'Nu komt het wel erg dichtbij'

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal