Schietende jongen mag niet terugkomen op zijn school

Print
Schietende jongen mag niet terugkomen op zijn school

Afbeelding: De Limburger

De 16-jarige jongen die vrijdag gewapend zijn school in Roermond binnendrong en enkele schoten loste, moet op zoek naar een nieuwe school.

Het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) wil hem niet terug als leerling. Dat maakte burgemeester Rianne Donders zaterdagmiddag bekend op een besloten bijeenkomst met ouders en leerlingen, zo meldt 1Limburg. Het is nog niet bekend of de school aanvullende veiligheidsmaatregelen neemt. 

Lees ook: Weinig schietpartijen op scholen, wel strengere regels

Wapens
De tiener kwam vrijdag de school voor speciaal onderwijs binnen met twee vuurwapens, twee messen en een bijl.  Een aantal leraren wist te voorkomen dat er slachtoffers vielen. Leraren probeerden te voorkomen dat hij de school in kon. Toen hem dat toch lukte, loste hij binnen en schot.  Daarna liep hij naar buiten en schoot hij nog twee keer. Niemand raakte gewond.

Lees ook: Schietpartij op school Roermond: 'Nu komt het wel erg dichtbij'

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen