Roermondse school: 'Dat schutter gepest zou worden, is ons niet bekend'

Print
Roermondse school: 'Dat schutter gepest zou worden, is ons niet bekend'

Afbeelding: David Dunnaway

Het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) in Roermond beschikt niet over informatie dat de 16-jarige jongen die vrijdag drie schoten in en om school loste, stelselmatig werd gepest. Dat zei Hans Kelderman, voorzitter van het college van bestuur van de de Aloysius Stichting, een van de deelnemende onderwijsstichtingen binnen het KEC.

In het KEC vond zaterdagmiddag een besloten bijeenkomst plaats voor ouders en leerlingen. Na afloop stelden sommigen ouders en leerlingen dat de schutter stelselmatig zou zijn gepest. Ook zou hij op zijn gekomen voor zijn jongere broertje, die ook werd gepest. De school is hier tot op heden echter niets over bekend.

Geshockeerd
De 16-jarige schutter uit Koningsbosch mag in de toekomst niet meer terugkeren op school vanwege het incident. Kelderman stelt dat het om een jongen gaat die tot aan het incident een positieve ontwikkeling doormaakt. Dat hij vrijdag besloot om met wapens naar school te komen, kwam dan ook als 'een donderslag bij heldere hemel'. De school gaat onder meer met de gemeente en ook het taxibedrijf in overleg hoe het kan dat de jongen gewapend en al in het busje naar school kon stappen.

Onder de indruk
Na de schietpartij van vrijdagmiddag kwam het beeld naar voren dat de schutter gefascineerd zou zijn door wapens. De school zei zaterdag kennis ervan gehad te hebben dat de jongen al in groep 4 graag wapens tekende, maar verder niet de indruk had dat daar meer achter zat. Wel gaat met de mentoren van de jongen besproken worden of zaken eerder hadden kunnen worden opgemerkt.

De lessen op het KEC gaan maandag voor alle leerlingen gewoon door. Onder meer slachtofferhulp zal aanwezig zijn om hen die dat nodig hebben bij te staan. Daarnaast zal voor de herfstvakantie opnieuw een informatiebijeenkomst met ouders worden belegd.

De jongen uit Koningsbosch zit nog steeds vast.

Lees ook: Weinig schietpartijen op scholen, wel strengere regels

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen