Staande ovatie voor Limburgse versie van The Passion

Print

Afbeelding: De Limburger

Bocholtz - Met een staande ovatie is zaterdagavond in Simpelveld een bewerking van The Passion gebracht.

Het betrof de eerste van vijf uitvoeringen, die alle in een mum van tijd waren uitverkocht. Er is steeds plek voor 350 mensen op het pleintje voor de parochiekerk.

Initiatiefnemer is pastoor René Pisters van Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg. Hij viert hiermee zijn 25-jarig priesterjubileum. ‘’Af en toe moet je groot durven denken, om iets moois tot stand te kunnen brengen’’, zo begon Pisters anderhalf jaar geleden zijn oproep om mee te doen.

Dialect
The Passion wordt gebracht door negentig zangers en muzikanten uit de drie dorpen. Naast amateurs doen ook ervaren zangers als Pieter Nass (Jezus) en Joes Brauers (Judas) mee. Erik Derikx uit Heerlerheide tekent voor de samenstelling en de regie. Er wordt een aangepaste versie gebracht. Sommige liedjes hebben de tv-versie bijvoorbeeld nooit gehaald. 

In delen van deze uitvoering wordt dialect gesproken en afgezien van zwaar aangezette effecten. Zo wordt het lijdensverhaal van Jezus Christus in een soort van raamvertelling becommentarieerd door een Simpelveldse opa en z’n kleinzoon, vanaf een balkon aan de zijkant van het plein. Tegen het eind klonk 'Mag ik dan bij jou'. 'Iedereen is van de wereld' van The Scene was een sleutelsong die ook in de toegift terugkwam.

Uitvoeringen
Zondag 16 september en komende vrijdag, zaterdag en zondag zijn de volgende (uitverkochte) uitvoeringen. Pastoor Pisters wordt zondagmorgen 17 september geïnterviewd in het televisieprogramma Geloofsgesprek (NPO 1, 10.15 uur).