Veronica Inside krijgt één reclameblok minder

Print
Veronica Inside krijgt één reclameblok minder

De presentatoren (v.l.n.r.) Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp in het decor van het televisieprogramma Veronica Inside. Afbeelding: ANP Kippa

Het trio van Veronica Inside heeft deels zijn zin gekregen. Vanaf maandagavond zit er één reclameblok minder in het voetbaltalkprogramma.

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp klaagden vanaf de start bij Veronica over het te grote aantal reclameblokken (vier) én de lengte van het programma (twee uur).

"We hebben er gezamenlijk naar gekeken. Je maakt dit programma met z’n allen. Dit is besluit is in overleg tot stand gekomen”, stelt een woordvoerder van Talpa, waar Veronica onderdeel van is. 

Reclameblokken
Het populaire trio stapte afgelopen zomer van RTL naar het Talpa van John de Mol die ze neerzette op Veronica. Hun vierjarig contract hield wel in dat het programma langer zou duren met meer reclameblokken. Dat werkte niet, stelden zij zowel op televisie als intern. 

"Als dat zo doorgaat, vrees ik dat de kijker afhaakt”, zei Derksen vorig week. "We hebben alle begrip voor commerciële tv en weten dat we voor een flinke salarispost zorgen. Dat moet hij (De Mol) terugverdienen. Toch vinden wij twee uur erg lang en het aantal reclameborden overdreven. Het is storend, voor de kijkers maar ook voor ons”, vond Derksen. 

Twee uur
Intern werd hier al langer over gesproken. Na een aantal gesprekken met de leiding gaat het aantal reclameblokken nu van vier naar drie. Dat ene blok wordt nu naar de vooravond geschoven. De lengte van het programma blijft gewoon twee uur.