'Schoolbestuur beschadigt kwetsbaar kind'

Print
'Schoolbestuur beschadigt kwetsbaar kind'

Afbeelding: De Limburger

Advocate Gitte Stevens van de 16-jarige scholier die vrijdag drie schoten in en om een school in Roermond loste, vindt de manier waarop het schoolbestuur zich zaterdag over haar cliënt heeft uitgelaten uiterst kwalijk.

Tijdens de persbijeenkomst antwoordde een van de bestuurders dat de schutter 'in groep 4 al pistooltjes tekende', een uitspraak die sommige media online meteen groot boven artikelen zetten.

"Zo’n uitspraak wordt gedaan door mensen die niet op de hoogte zijn van het gehele strafdossier, maar die op deze manier wel onnodig een kwetsbaar kind beschadigen", aldus Stevens die inhoudelijk verder niets over de zaak wil zeggen.

Demoniseren
"Ik maak bezwaar tegen het feit dat zelfbenoemde deskundigen mijn client demoniseren, hem als psychopaat neerzetten en ongefundeerd meningen over hem de ether in slingeren. Juist bij kwetsbare personen in de samenleving past terughoudendheid."

De 16-jarige zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Relativeren
Hans Kelderman, voorzitter van het college van bestuur van de Aloysius Stichting,  zegt juist het beeld dat de jongen een wapenfreak zou zijn te hebben willen relativeren.

"Een kind dat op die leeftijd lucifers tekent is niet meteen een pyromaan, zei ik erachteraan. Maar dat is niet overgenomen. Ik ben het met haar eens dat je terughoudend moet zijn, maar ik wilde het beeld dat ontstond in perspectief zetten. Helaas is dat niet zo overgekomen. We hebben ook benadrukt dat de jongen een positieve ontwikkeling doormaakte op school."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen