‘Sanering terrein van failliet bedrijf gaat Weert veel geld kosten’

© Archief De Limburger

De sanering van het terrein van het failliet verklaarde Wim Breukers aan de Moeselpeelweg gaat tussen de 150.000 en 500.000 euro kosten. Het precieze bedrag is afhankelijk van het toekomstig gebruik van het terrein.

Leon Janssen

Dat maakt wethouder Wendy van Eijk vorige week bekend tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Economie.

AfvalTot nog toe is alleen het afval op het terrein aan de Moeselpeelweg weggehaald en verwerkt. Dat heeft een kleine half miljoen gekost. De gemeente wilde de kosten op het bedrijf van Breukers verhalen.

Maar nu het failliet is verklaard, is het maar de vraag of de gemeente van dat geld nog iets terugkrijgt. "Het risico is groot dat we daar niks meer van terugzien", aldus Van Eijk.

VervuildOmdat de bodem van het terrein vervuild is, zal die gesaneerd moeten worden. "Hoe duur dat gaat worden, is sterk afhankelijk wat er in de toekomst met het terrein gedaan wordt", stelt de wethouder.

"Er zijn bijvoorbeeld plannen voor natuurontwikkeling. Het beheer daarvan zou dan mogelijk uit handen worden gegeven. Maar er zijn in dat gebied ook ideeën voor een stadstuin. De schatting is nu dat de sanering van het terrein nog eens 150.000 tot 500.000 euro zal gaan kosten."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal