Arrestaties en gewonden bij ontruiming Duits 'bruinkoolbos'

© EPA/Friedemann Vogel

De Duitse politie heeft zondag veertien mensen aangehouden die zich verzetten tegen de ontruiming van het 'bruinkoolbos' bij Hambach, tussen Kerkrade en Keulen. Bij de protesten raakten acht mensen gewond, onder wie drie agenten, meldde de politie.

ANP

Duizenden milieuactivisten demonstreerden zondag voor het behoud van het bos. De exacte aantallen lopen uiteen. Volgens de politie waren zo'n 4000 mensen op de been. De activisten spraken zelf van 5000 à 9000 deelnemers. Vooral tegen het einde van de middag liep de spanning op. Rond de tweehonderd demonstranten drongen toen een deel van het bos binnen dat door de politie was afgezet.

BezetAgenten begonnen donderdag met het ontmantelen van de tientallen boomhutten in het bos. Activisten hielden de plek jarenlang bezet. Ze proberen te voorkomen dat energieconcern RWE het bos kan kappen om er bruinkool te winnen.

Lees ook: 'Boskrakers' Hambach krijgen ongelijk bij rechter

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal