Arrestaties en gewonden bij ontruiming Duits 'bruinkoolbos'

Print
Arrestaties en gewonden bij ontruiming Duits 'bruinkoolbos'

Afbeelding: EPA/Friedemann Vogel

De Duitse politie heeft zondag veertien mensen aangehouden die zich verzetten tegen de ontruiming van het 'bruinkoolbos' bij Hambach, tussen Kerkrade en Keulen. Bij de protesten raakten acht mensen gewond, onder wie drie agenten, meldde de politie.

Duizenden milieuactivisten demonstreerden zondag voor het behoud van het bos. De exacte aantallen lopen uiteen. Volgens de politie waren zo'n 4000 mensen op de been. De activisten spraken zelf van 5000 à 9000 deelnemers. Vooral tegen het einde van de middag liep de spanning op. Rond de tweehonderd demonstranten drongen toen een deel van het bos binnen dat door de politie was afgezet.

Bezet
Agenten begonnen donderdag met het ontmantelen van de tientallen boomhutten in het bos. Activisten hielden de plek jarenlang bezet. Ze proberen te voorkomen dat energieconcern RWE het bos kan kappen om er bruinkool te winnen.

Lees ook: 'Boskrakers' Hambach krijgen ongelijk bij rechter

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen