Bijna 2000 stemmen voor Hub Cobbenprijs

Hub Cobben.© Dries Linssen

Op de vier genomineerden voor de eerste Hub Cobbenprijs zijn inmiddels 1957 stemmen uitgebracht. Dinsdagavond wordt in het stadhuis van Heerlen bekendgemaakt wie de prijs wint.

Frank Benneker

De prijs is een eerbetoon aan moderne strijders voor sociale rechtvaardigheid en is vernoemd naar de Hoensbroekse leider van de mijnwerkersacties in de jaren 70. De uitslag van de stemming wordt dinsdag in het stadhuis van Heerlen bekend gemaakt. Dat gebeurt op de dag van de Mars op Den Haag door duizenden mijnwerkers op 18 september 1975 onder leiding van Cobben.GenomineerdenExact 1.957 mensen maakten afgelopen week gebruik van de mogelijkheid om te stemmen op één van de vier genomineerde hedendaagse 'Hub Cobben's': Rob Hoenen (Eijsden) van Stop Tihange, Jacques Starreveld (Simpelveld) van Schoon GMS, Jan van de Ven (Venray) van PO in Actie en Albert Kampermann en Otto Zerdoner (Heerlen/Landgraaf) van Behoud Mijnsteenberg. Kijk voor meer info op www.hubcobbenprijs.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal