Topman Carel Bouckaert verlaat VDL Nedcar

Carel Bouckaert in het midden aan het woord.© Johannes Timmermans

Carel Bouckaert (60) heeft in overleg met de directie van VDL Nedcar besloten om de autofabriek in Born te verlaten.

Redactie

In een interne mededeling aan het personeel schrijft directeur Paul van Vuuren dat ‘nu het natuurlijke moment voor Carel Bouckaert is, om zijn werkzaamheden per direct te beëindigen’.

DoorstartBouckaert legde door vroege contacten met BMW mede de basis voor een doorstart van de fabriek onder leiding van Wim van der Leegte. Als rechterhand van toenmalig topman Joost Govaarts gaf hij de autoproductie vanaf 2014 weer de sporen.

TopmanToen Govaarts eind 2016 met ‘prepensioen’ ging, kreeg Bouckaert de scepter in handen. Amper een jaar later, in november 2017, deed hij een stapje opzij. In een tijd waarin de fabriek zich opmaakte voor een nieuwe ontwikkelfase (doorontwikkeling organisatie, groei productievolume, acquisitie nieuwe projecten) vond hij dat het tijd was voor een nieuwe leider.

Bouckaert bleef wel aan als directielid. "Als gevolg van de groei staat 2018 in het teken van de doorontwikkeling van ons bedrijf", aldus Van Vuuren. "In dit verband hebben wij onder meer naar de samenstelling van het directieteam gekeken. De gedurende dit proces opgedane inzichten zijn voor Carel aanleiding om na 34 geweldige jaren afscheid te nemen."

PershalCarel Bouckaert begon in 1984 als leerling in de pershal. Later werd hij onder meer hoofd productie, negen jaar technisch directeur en een jaar algemeen directeur. Sinds november vorig jaar maakte hij als Executive Vice President deel uit van een zeshoofdige directie.

Carel Bouckaert is ook woordvoerder van de zogeheten G7, een groep ondernemers die de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff beheert en de sanering bij de club leidt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal