Miljoenentekort Venlose zorg heeft effect op dagbesteding voor ouderen

© Istock

Om geld te bezuinigen, wordt de open inloop van de dagbesteding in Venlo beperkt. Sommige locaties zijn minder lang open of gaan bepaalde weken helemaal dicht. Bijvoorbeeld tijdens de kerstvakantie.

Peter Heesen

Dat meldt wethouder Frans Schatorjé (Zorg en Welzijn, EENLokaal) in een brief aan de gemeenteraad.

Eenzame ouderenBij de Huizen van de Wijk in Venlo wordt dagbesteding geboden waarvoor geen indicatie nodig is, de zogenoemde open inloop. Buurtbewoners kunnen een kopje koffie drinken, een praatje maken of een warme maaltijd nuttigen. De meeste deelnemers zijn zeventigplussers die eenzaam en vergeetachtig zijn. Sommigen hebben beperkingen waardoor ze moeilijk zelfstandig kunnen wonen.

Vanwege de miljoenentekorten die Venlo in de zorg heeft, zijn alle voorzieningen tegen het licht gehouden. De wijzigingen verschillen per locatie. In sommige Huizen van de Wijk zijn de openingstijden of de personeelsbezetting aangepast.

VeranderingenEnkele veranderingen: De Vilgaard, De Schans, De Zuidpilaar, de Haandert, Boulevard Hazenkamp en ’t Pronkeppelke zijn beperkt open. Ze gaan bijvoorbeeld een half uur later open zijn of een uur eerder dicht. De Witte Kerk, De Schans, Boulevard Hazenkamp, De Haandert en De Zuidpilaar zijn tijdens de kerstvakantie dicht. Park Rijnbeek is in week 39, 46 en 52 dicht.

Op de website van de gemeente staan de nieuwe openingstijden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal