Brandstichtster ziekenhuis Laurentius wordt niet vervolgd

© David Dunnaway

De vrouw, die zichzelf zaterdag in brand stak in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Dat laat de politie desgevraagd weten.

Eric Seuren

Volgens de politie deed de vrouw zaterdagmorgen een poging om zichzelf van het leven te beroven en is er daarom gekozen om geen strafrechtelijk vervolg te geven aan het incident. "Het hangt ook af aan de mate waarin een persoon andere personen in gevaar brengt. Hoewel daar in dit geval in zekere mate sprake van was, zien wij geen reden om tot vervolging over te gaan", zegt een woordvoerder van de politie.

Diezelfde dag weer openHet incident vond zaterdagmorgen plaats op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis. Behalve de vrouw raakte niemand gewond. Als gevolg van de brand en de rookontwikkelingen moest de SEH ontruimd worden. Het Laurentius ving spoedgevallen na verloop van tijd elders in het ziekenhuis op. De SEH ging na een grote schoonmaak zaterdagavond weer open.

Huidige conditieDe vrouw is zaterdag na het incident met ernstige verwondingen overgebracht naar een brandwondencentrum. Over haar huidige toestand is niets bekend. Medewerkers die getuige waren van het incident zijn intern opgevangen. "We hebben daarvoor een eigen bedrijfsopvangteam", zo laat een woordvoerster weten. "Die bestaat uit eigen psychiaters, geestelijke verzorgers en maatschappelijk werkers. Zij hebben gezorgd voor de eerste opvang en naar omstandigheden gaat het goed met de medewerkers van de SEH. Mocht er meer hulp nodig zijn, staat het team voor hen klaar."

Intern onderzoekHet ziekenhuis doet geen mededelingen over hoe het incident heeft kunnen gebeuren en of er optimaal gehandeld is door alle betrokkenen. "Dat is nu allemaal onderwerp van een grootschalig intern onderzoek. We willen zelf alles voor onszelf duidelijk hebben. Als de resultaten van dat onderzoek er zijn, kunnen we meer zeggen", aldus de woordvoerster.

Lees ook: Onderzoek naar vrouw die zichzelf in brand stak bij Laurentius

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal