Oversteek boven spoor via Maankwartier opent woensdag

De oversteek over het spoor door het Maankwartier is bijna gereed.© Maankwartier

Wie te voet van de Saroleastraat naar de Spoorsingel wil, hoeft daarvoor vanaf woensdagmorgen niet meer de loopbrug over het tijdelijke treinstation te gebruiken. Die dag opent de interwijkverbinding Maankwartier.

Frank Benneker

Wie bij het station het spoor wil oversteken, kan via het Stationsplein met een trap de Plaat oplopen richting Maanplein. Woensdagmorgen om 9:00 uur gaat de nieuwe oversteek open.Nog geen liftHet trein- en busstation zijn nog niet rechtsreeks via de nieuwe verbinding bereikbaar, maar via het tijdelijke station. Vooralsnog is de Plaat niet bereikbaar voor mindervaliden. De lift naar de Plaat wordt binnen enkele weken in werking gesteld. Volgens planning kunnen busreizigers eind dit jaar via de Plaat met roltrappen van en naar het busstation. De opening van het treinstation staat voor augustus 2019 gepland. Vanaf dat moment heeft de loopbrug van het tijdelijke station geen functie meer. VerkeersregelaarsDe nieuwe route is 24 uur per dag open en wordt ’s avonds verlicht. De route wordt aangeduid met bewegwijzering. Daarnaast zijn de eerste dagen verkeersregelaars aanwezig om waar nodig de weg te wijzen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal