Poppodia stappen over op nieuw ticketsyteem

© stockfoto

Vijf Limburgse poppodia zijn deze week gezamenlijk overgestapt op een nieuw ticketverkoopsysteem. Het gaat om De Bosuil (Weert), Grenswerk (Venlo), de Muziekgieterij (Maastricht), Nieuwe Nor (Heerlen) en de Oefenbunker (Landgraaf).

Frank Benneker

De poppodia gaan in zee met de jonge startup Eventix. De poppodia nemen afscheid van ActiveTickets, het bedrijf dat voorheen de ticketverkoop voor een deel van deze poppodia verzorgde.Volt en ECIVolt uit Sittard haakt niet aan, omdat dit poppodium bij De Domijnen wordt ondergebracht. ECI Cultuurfabriek in Roermond doet ook niet mee, omdat dit cultuurcentrum onlangs een eigen ticketsysteem heeft opgezet. “Wel lopen er nog gesprekken met Volt om te kijken of ze alsnog kunnen aanhaken”, laat Paul Moerel namens Pop in Limburg weten. “Voor ECI Cultuurfabriek geldt dat ze een cultureel centrum met een muziekpodium erin zijn. Daardoor zijn zij meer gebaat bij een eigen systeem.”Eerdere samenwerkingHet is niet voor het eerst dat de Limburgse poppodia een gezamenlijk ticketsysteem lanceren. In 2010 kozen de Bosuil, de Muziekgieterij, de Nieuwe Nor en de toenmalige poppodia Perron55 (inmiddels Grenswerk in Venlo), Azijnfabriek (inmiddels ECI Cultuurfabriek in Roermond) en Fenix (tegenwoordig Volt in Sittard) voor een samenwerking met ActiveTickets. De Muziekgieterij stapte een paar jaar geleden uit die samenwerking om de kaartverkoop bij Eventim (niet te verwarren met Eventix) onder te brengen. De andere poppodia die nog met ActiveTickets werkten waren niet tevreden over dit ticketsysteem.De samenwerking tussen de podia wordt mede gefaciliteerd door Pop in Limburg. “Eventix loopt vooruit op ticketgebied”, vertelt Paul Moerel. “Integraties met social media, Google Adwords, mailings en trackers worden naadloos opgezet. Ook is het scansysteem erg snel. Tot duizend tickets per uur, per scanner.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal