Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Romige comfortsoep uit Thailand met een pikant staartje

Bon Appetit

Iris Bakker maakt het liefst comfortfood zonder pakjes en zakjes. Afbeelding: Rein Bollen

Soep leerde ze van haar moeder in Alkmaar maken. Altijd naturel, nooit uit een pakje. Comfortfood, dat ook nog eens vlot te bereiden is, maakt Iris Bakker nog altijd. Zoals haar favoriet: Thaise tom kah kai soep

Geen ondeugende kip uit haar favoriete kookboek Vijftig tinten kip, die stoute, culinaire parodie op de erotische bestseller Vijftig tinten grijs. Maar een feelgoodsoep uit de Thaise keuken, die ze via kooklessen heeft verkend. "Tom kah kai heet het gerecht. Tom is soep, kah is wortel en kai kip. Klinkt leuk en smaakt ook zo”, zegt Iris Bakker in haar keuken net buiten Bemelen.

Een satijnen soep met een pikant staartje door de chilipepers erin. Iris is gek op verrassingen. In haar keuken ...