Air Miles overspoeld met telefoontjes: 'help, mijn punten'

© AD

De schrik zit er goed in bij klanten van Air Miles. Sinds het bedrijf maandagochtend wederom aankondigde dat straks oude spaarpunten van vóór 2013 vervallen, zijn de internetsite en de klantenservice slecht bereikbaar.

Natasja de Groot/AD

Het bedrijf dat achter Air Miles schuilgaat, wilden klanten wakker schudden. Nou, dat lijkt goed gelukt. Wie belt naar de klantenservice voor informatie hangt zeker een half uur aan de telefoon. Ook ligt de website van Air Miles er regelmatig uit.

Erg vervelend, vindt ook directeur Jacques Hoendervangers van Loyalty Management Netherlands. "We hadden ons al voorbereid op de drukte, maar kennelijk hebben we toch nog onvoldoende extra mensen ingezet."

KwijtMaandagochtend herhaalde zijn bedrijf de boodschap van de de afgelopen maanden: honderdduizenden spaarders raken op 1 november een deel van hun Air Miles kwijt als ze die niet nu inwisselen. Dan vervallen de spaarpunten die klanten voor 1 november 2013 hebben verzameld.

De reden dat de punten niet voor altijd inwisselbaar blijven: "Klanten sparen maar wat graag, maar ze geven de punten te weinig uit. En ons motto is nu juist: sparen én genieten", aldus de directeur. Volgens de laatste cijfers hebben klanten tezamen zo’n 13 miljard Air Miles, daarvan zijn bijna 3 miljard punten ouder dan vijf jaar.

Geen zorgenKlanten moeten zich geen zorgen te maken dat ze vanaf november al hun Air Miles kwijt zijn, benadrukt Hoendervangers. "We zouden wel gek zijn om hiermee te stoppen. We zijn een loyaliteitsprogramma, gericht op de lange termijn. Recent zijn we nog in zee gegaan met een aantal nieuwe partners waar klanten hun punten kunnen inwisselen. "

Wat er gebeurt met al die oude spaarpunten? Die gaan terug naar de partnerbedrijven waaronder Albert Heijn, Praxis en Bol. Gemiddeld is 1 Air Mile goed voor 1 eurocent, dus met dik 2 miljard 'verdampte' punten gaat bij die bedrijven ongetwijfeld de vlag uit. Zij zien straks zomaar 20 miljoen terugvloeien.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal