Schoolschutter Roermond verdacht van poging tot doodslag

© De Limburger

De schoolschutter in Roermond wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Hij blijft twee weken langer vastzitten in een jeugdinrichting, zo oordeelde de rechter-commissaris maandag.

Rik van Hulst

De 16-jarige leerling die afgelopen vrijdag op zijn school (het Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg) in Roermond drie schoten loste, blijft twee weken langer vastzitten. Dat oordeelde de rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond gisteren. De jongen uit Koningsbosch verblijft dan in een justitiële jeugdinrichting.

Verdenking breedJustitie verdenkt hem van poging tot doodslag, dan wel poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Het Openbaar Ministerie (OM) benadrukt dat deze tenlastelegging nog kan veranderen. "Het is nog zo pril dat we de verdenking breed houden”, aldus de OM-woordvoerder. Eveneens wordt scholier verdacht van het bedreigen van meerdere personen en wapenbezit.

VerbeterpuntenDe jongen liep afgelopen vrijdag de school voor speciaal onderwijs binnen met een bijl, twee messen, een gasalarmpistool en een licht geweer. Daar schoot hij drie keer, zonder dat iemand gewond raakte. De politie vermoedt dat hij ruzie had met een medescholier. Leerkrachten reageerden adequaat door op hem in te praten totdat de politie arriveerde. Die wisten hem te overmeesteren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal