Schoolschutter Roermond verdacht van poging tot doodslag

Print
Schoolschutter Roermond verdacht van poging tot doodslag

Afbeelding: De Limburger

Koningsbosch - De schoolschutter in Roermond wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Hij blijft twee weken langer vastzitten in een jeugdinrichting, zo oordeelde de rechter-commissaris maandag.

De 16-jarige leerling die afgelopen vrijdag op zijn school (het Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg) in Roermond drie schoten loste, blijft twee weken langer vastzitten. Dat oordeelde de rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond gisteren. De jongen uit Koningsbosch verblijft dan in een justitiële jeugdinrichting.

Verdenking breed
Justitie verdenkt hem van poging tot doodslag, dan wel poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Het Openbaar Ministerie (OM) benadrukt dat deze tenlastelegging nog kan veranderen. "Het is nog zo pril dat we de verdenking breed houden”, aldus de OM-woordvoerder. Eveneens wordt scholier verdacht van het bedreigen van meerdere personen en wapenbezit.

Verbeterpunten
De jongen liep afgelopen vrijdag de school voor speciaal onderwijs binnen met een bijl, twee messen, een gasalarmpistool en een licht geweer. Daar schoot hij drie keer, zonder dat iemand gewond raakte. De politie vermoedt dat hij ruzie had met een medescholier. Leerkrachten reageerden adequaat door op hem in te praten totdat de politie arriveerde. Die wisten hem te overmeesteren.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje