Sponsortocht van reumapatiënte Britt is groot succes

Britt Theunissen op haar geliefde fiets© Bas Quaedvlieg

Britt Theunissen (17) heeft het beter gedaan dan verwacht. Ze haalde 1.635 euro op met haar deelname aan de Mergelheuvelland-2daagse.

Geertjan Claessens

Dat is 635 euro meer dan haar streefbedrag. Het geld is bestemd voor onderzoek naar jeugdreuma. De Schinveldse lijdt zelf aan die ziekte. Met haar actie wilde ze ook begrip vragen voor haar ziekte.

Lees ook: Britt uit Schinveld fietst voor het goede doel: ‘Ik wil winnen van mezelf’

RolstoelBritt deed eerder aan topsport. Ze moest daarmee stoppen nadat ze jeugdreuma opliep, waarschijnlijk door een tijgermug tijdens een reis door Indonesië. Eerder deed ze aan voetbal, zwemmen, hardlopen en taekwondo.

Door haar ziekte belandde ze in een rolstoel, maar dankzij goede medicatie en begeleiding van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is ze nu weer redelijk op de been. Daarom besloot ze de uitdaging aan te gaan om twee keer 90 kilometer te fietsen tijdens de Mergelheuvelland-2daagse.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal