Martinuskerk na intensieve restauratie weer open

© Ger Peeters

© Ger Peeters

© Ger Peeters

© Ger Peeters

© Ger Peeters

© Ger Peeters

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De onlangs gerestaureerde Martinuskerk van Neer is zondag 16 september weer in gebruik genomen. De kerk was sinds half november 2017 gesloten.

Vera Feltges

De feestelijke dag startte met een plechtige drie-heren Mis. Hoofdcelebrant was Mgr. R. Maessen, deken van het dekenaat Thorn. Hij werd bijgestaan door concelebranten pastoor C. Dieteren en kapelaan P. Lipsch. De mis werd opgeluisterd door de kerkkoren van Heibloem, Roggel en Neer.

Vrijwilligers uit de parochie en andere belangstellenden, ook van ver over de dorpsgrens, waren in groten getale aanwezig. Na afloop van de mis verzorgden de vendeliers van de Bussen Schutten, onder begeleiding van enkele tamboers, een demonstratie op het Kerkplein.

Aansluitend kreeg iedereen de gelegenheid om de gerestaureerde kerk te bezichtigen. Bovendien werd een PowerPoint presentatie getoond, waarop de restauratiewerkzaamheden gevolgd konden worden. Gedurende die werkzaamheden werd een stukje oude muur, daterend uit de 14e eeuw, weer zichtbaar gemaakt. De Neerse muziekverenigingen en koren maakten van de gelegenheid gebruik om bezoekers in de middag te trakteren op enkele optredens.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal