Voetbalclubs strijden weer om VIAcup

Prijsuitreiking van de VIA Cup afgelopen jaar.© Cord Beckmann

Voor de amateurs gaat zondag de bal weer rollen. Het gevecht om de punten barst in volle hevigheid los. Voor voetballers uit Leudal/Maasgouw is er ook weer de VIAcup.

Vera Feltges

In de VIAcup-competitie gaat om (wedstrijd)punten, maar vooral ook om doelpunten. Het bleek ook afgelopen jaar gezien de feeststemming tijdens de prijsuitreiking nog altijd een schot in de roos bij de mannen- en vrouwenteams uit Leudal en Maasgouw.

Scoren loont

Naast de te winnen cup bij de mannen en vrouwen, stellen sponsoren prijzen beschikbaar aan de drie hoogst geplaatste clubs op de ranglijst. Die ranglijst wordt opgemaakt aan de hand van de resultaten in de competitie. Bij een zege drie punten, een remise één, bij verlies geen punt. Maar elke club kan extra punten verdienen met de door hun in de wedstrijden gescoorde doelpunten. Scoren wordt dus beloond. Er zijn prijzen voor de eerste drie schutters. Datzelfde geldt voor het keeperklassement waar de drie minst gepasseerde keepers bij de mannen en vrouwen in het zonnetje worden gezet.

Wijziging deelnemende teams

In de nieuwe editie 2018/2019 is het aantal mannenteams verminderd met één, omdat Stevensweert in het nieuwe seizoen in een recreatieve klasse gaat spelen. Het aantal vrouwenteams blijft acht. Hebes valt weliswaar weg, maar daar komt Roggel weer voor in de plaats.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal