Aanvaller Belgische agent is dakloze

Foto ter illustratie.© Archief EPA

De man die maandagochtend in Brussel werd neergeschoten nadat hij een agent had neergestoken, heeft de Belgische nationaliteit. De man is volgens het Openbaar Ministerie hoogstwaarschijnlijk dakloos.

ANP

De agent raakte lichtgewond door de steekpartij. Een andere agent schakelde de verdachte met drie schoten uit. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Geen terreurHet Brusselse parket liet al meteen weten dat er geen sprake was van terrorisme. De man, A.E., werd in de borst en het been getroffen. Zijn toestand is volgens het parket stabiel maar hij kon nog niet worden gehoord. Hij is bekend bij de sociale dienst.

DoorreisHet incident gebeurde in de buurt van het Maximiliaanpark, waar de politie vaak controles uitvoert omdat zich er migranten op doorreis ophouden. Ze troffen E. slapend aan. Toen ze hem vroegen te vertrekken, werd hij agressief. Ook nadat de agenten pepperspray hadden gebruikt liet de man zijn mes niet vallen, maar viel hij een agent aan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal