Landschapsbiografie Neeritter-Ittervoort krijgt langzaam vorm

In groepjes werden vijf thema's behandeld die het landschap beïnvloeden.© VIA Leudal

Stichting IKL heeft inwoners in een drietal sessies mee laten denken over de landschapsbiografie voor het gebied Neeritter/Ittervoort.

Vera Feltges

Stichting IKL wil weten wat inwoners waarderen aan het landschap en wat ze belangrijk vinden om in de toekomst te behouden en te versterken. Die informatie wordt samengebracht in een landschapsbiografie.

Met oogst op de komst van de nieuwe omgevingswet in 2021, waarmee het bestemmingsplan verdwijnt, is het goed dat de inventarisatie nu plaatsvindt, aldus de landschapsorganisatie.

Fietstocht

Tijdens een fietstocht in juli werd een waardering gegeven aan diverse locaties, die in een eerdere bijeenkomst waren benoemd. Woensdag 12 september werd in de Uffelse molen het gezamenlijke resultaat van de biografie gedeeld. Naar voren kwamen de kleinschaligheid rondom Heioord, de openheid en vergezichten tussen Ittervoort en Hunsel en de verschillende cultuurhistorische relicten die nog duidelijk aanwezig zijn in het landschap.

Omgevingsvisie

De aanwezige inwoners en ondernemers uit de omgeving gaven waardevolle inbreng. Stichting IKL kan hiermee aan de slag om het landschap rondom Neeritter en Ittervoort verder te beschrijven en ook te waarderen. Uiteindelijk wordt deze landschapsbiografie ook gebruikt voor het opstellen van een omgevingsvisie voor de gehele gemeente Leudal.

Wie vragen heeft over de landschapsbiografie kan contact opnemen met Sabine de Jong van Stichting IKL: s.dejong@ikl-limburg.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal