Ophef over Ondernemersprijs Leudal

Wie wordt de opvolger van Dimass, de winnaar van de Ondernemersprijs 2017.© Ger Peeters

In onmin verkeren met de gemeente en tegelijkertijd genomineerd worden voor de Ondernemersprijs Leudal. De nominatie voor Wilbert Hikspoors doet de wenkbrauwen fronsen.

Remco Koumans

Zelf is ondernemer Wilbert Hikspoors trots op zijn nominatie voor de Ondernemersprijs Leudal. Met zijn bedrijf FlexHotels aan de Roggelseweg in Haelen is hij een van de kanshebbers. "Ons harde werk om hier iets moois neer te zetten wordt op deze manier onderkend.”

Vragen aan B en WNiet iedereen reageert instemmend op de nominatie. Raadslid Thieu Wagemans (Ronduit Open) stelde zelfs vragen aan het college van B en W waarin hij zich afvraagt hoe het kan dat ‘iemand die gemeentelijke regels overtreedt, genomineerd kan worden voor de prijs’. Hij doelt daarmee op de perikelen tussen de gemeente en Landgoed Leudal, de andere onderneming van Hikspoors in Haelen.

Hikspoors zelf is niet onder de indruk. "We hebben juist elke keer bij de Raad van State gelijk gekregen. Wij doen niets fout. En voor zover ik weet gaat de gemeente niet over de prijs.”

'Niets onwettigs'De Lionsclub Leudal, initiatiefnemer van de prijs, ziet in de nominatie voor Hikspoors geen probleem. "Ondernemers kunnen zich aanmelden of aangedragen worden. Een onafhankelijke jury maakt vervolgens een selectie van genomineerden”, vertelt secretaris Bart van Dongen van de Lionsclub. "Wij hebben niet ontdekt dat deze ondernemer iets onwettigs doet. Hij leeft misschien in onmin met de buurt, maar dat is geen criterium voor het wel of niet krijgen van de prijs. En dat de gemeente de prijs sponsort betekent niet dat de gemeente bepaalt wie het moet worden. Dat zou niet zuiver zijn.” De gemeente Leudal zegt dat het aan de Lionsclub is om ondernemers te nomineren. In oktober wordt de winnaar bekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal