Zwembad Weert kan snel deels open

Niet alle bezoekers waren donderdag op de hoogte van de acute sluiting van zwembad De IJzeren Man woensdagavond.© Peter Schols

Het 25-meterbad en het instructiebad van De IJzeren Man in Weert kunnen waarschijnlijk nog deze week weer open. Dat is de uitkomst van een overleg maandagavond tussen de wethouders en de directie van het zwembad.

Pieternel Kellenaers

Achter de schermen is en wordt hard gewerkt om de baden van De ­IJzeren Man die door scholen en verenigingen worden gebruikt, deze week weer te openen. Het gaat dan om het 25-meterbad en het instructiebad. De heropening van het recreatiebad zal wat langer duren.

ProactiefDat is de uitkomst van een overleg maandagavond van de directie van het zwembad met de wethouders Tessa Geelen (sport) en Wendy van Eijk (gemeentelijke gebouwen). "Het zwembad heeft zich proactief opgesteld en is afgelopen weekend al begonnen met het oppakken van zaken die niet in orde waren volgens het rapport dat woensdag tot de sluiting leidde”, laat een gemeentewoordvoerder namens de partijen weten.

"Bovendien heeft het zwembad opdracht gegeven tot een contra-expertise die afgelopen weekend is uitgevoerd om te zien of in het eerste rapport niks is gemist en om te bepalen welke zaken omwille van de veiligheid dringend moeten opgepakt.” Zodra de resultaten van de contra-expertise gereed zijn, laat de gemeente een herinspectie uitvoeren bij zwembad De IJzeren Man.

HerinspectieDe verwachting is dat de contra-expertise dinsdagochtend gereed is zodat dinsdag al opdracht kan worden gegeven door de gemeente voor een herinspectie. De gemeente verwacht dat de herinspectie deze week plaats kan vinden en de hoop is dat de twee baden dan meteen weer open kunnen. Het recreatie- of golfslagbad zal zo spoedig mogelijk daarna volgen.

Welke aanpassingen precies door het zwembad afgelopen weekend zijn uitgevoerd, kan de woordvoerder niet exact aangeven. "Het gaat in elk geval om dragende delen en ophangconstructies, met de focus op dat deel van het zwembadcomplex dat door scholen en verenigingen gebruikt wordt.

VerenigingenVan het zwembad maken in totaal zes verenigingen gebruik. Twee scholen waren al gestart met de Swim2Play-lessen, zij zullen de gemiste lessen later inhalen. In totaal komen zestien scholen voor Swim2Play naar De IJzeren Man dit schooljaar.

Afgelopen woensdag is uit een rapport gebleken dat het zwembad niet meer veilig was en donderdag moest sluiten. De directie besloot daarop woensdagavond al direct de baden te ontruimen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal