Nieuwe zorgwoningen op Old Hickoryplein in Maastricht

Print
Nieuwe zorgwoningen op Old Hickoryplein in Maastricht

Afbeelding: iStock

Maastricht - Woningcorporatie Servatius gaat op het Maastrichtse Old Hickoryplein twaalf kangoeroewoningen bouwen voor mantelzorgers.

Het gaat om de strook met winkels aan de zuidwand van het plein. Aan deze grotendeels leegstaande commerciële ruimtes is volgens Servatius geen behoefte meer. Het is de bedoeling dat hier op de begane grond zorgwoningen komen. Ze worden gekoppeld aan de woning erboven, waardoor een kangoeroewoning ontstaat.

Mantelzorger
De bovenwoning is bedoeld voor de mantelzorger, de woning beneden voor de zorgvrager. De woningen zijn bijvoorbeeld bedoeld voor ouders met een gehandicapt volwassen kind of kinderen die zorg verlenen aan hun bejaarde ouders. Volgens Servatius houden de bewoners van beide woningen hun eigen privacy en kunnen mensen die zorg nodig hebben op deze manier langer thuis blijven wonen.

De bebouwing aan de zuidwand van het plein is een gemeentelijk monument. De Welstands-/Monumentencommissie van Maastricht is akkoord met de plannen die door architectenbureau Frencken Scholl zijn uitgewerkt. Sellenra Vastgoed Ontwikkeling heeft de regie.

Uitbouw
Om de woningen op de begane grond te kunnen koppelen aan de bovenwoningen met een inpandige trap wordt een uitbouw gemaakt aan de achterkant aan de Professor van Italliestraat. De sanering van de grond is hier al gestart. De bovenwoningen bestaan uit twee verdiepingen en krijgen een dakterras.

In totaal liggen aan de zuidwand van het plein achttien woningen en dertien bedrijfsruimtes die allemaal worden gerenoveerd.

Eén winkelruimte (de Fietsedokter) blijft gehandhaafd. Het is nog niet bekend wat hiermee na de renovatie gebeurt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen