Beoogd kopman Van Aert verscheurt contract: 'Ik wil niet voor Roompot rijden'

Wout van Aert© AD

De Belgische wielrenner Wout van Aert (24) heeft zijn contract bij Sniper Cycling verscheurd. De drievoudig wereldkampioen veldrijden is ontevreden over de gang van zaken bij de overkoepelende organisatie waar zijn wielerploeg Veranda's Willems-Crelan onder valt.

ANP

Die formatie gaat na dit seizoen fuseren met het Nederlandse team Roompot, maar kopman Van Aert heeft daar helemaal geen zin in.

Nooit betrokken geweest"Ik wil volgend jaar niet voor Roompot rijden", zei de 24-jarige Belg onlangs nog. "Ik ben nooit bij de onderhandelingen betrokken geweest. Deze problemen moesten intern afgehandeld worden, niet zoals ze nu verlopen. Ik wil mijn vertrouwde mensen rond mij en ga niet bij Roompot rijden, een team waarbij ik niemand ken."

Van Aert was de beoogde kopman van de procontinentale fusieploeg Roompot-Crelan, die op een Nederlandse licentie gaat rijden. De teamleiding probeerde vorige week de problemen op te lossen door de Belg een verbeterd contractvoorstel voor 2019 te doen, maar hij besloot maandagavond de verbintenis te verbreken.

Ook sterk op de wegDe grote concurrent van Mathieu van der Poel in het veldrijden onderscheidde zich net als zijn Nederlandse rivaal dit jaar ook op de weg. Hij trok daarmee de aandacht van ploegen uit de UCI WorldTour. LottoNL-Jumbo, de enige Nederlandse ploeg met een licentie voor het hoogste niveau, is zo goed als rond met de Belg over een contract vanaf 2020. Mogelijk komt Van Aert eerder naar LottoNL-Jumbo nu het tot een breuk is gekomen met Sniper Cycling. Het heeft wellicht ook gevolgen voor Roompot-Crelan, aangezien Crelan als persoonlijke sponsor van Van Aert zich nu kan terugtrekken uit de fusie.

Teammanager Nick Nuyens heeft advocaten ingeschakeld. "We willen zoals reeds herhaaldelijk aangegeven verduidelijken dat wij in 2019 in elk geval als procontinentaal team actief zullen zijn", meldt de ploeg.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal