Zwembad Weert weer open

© Archief De Limburger

Het instructiebad en het 25-meterbad van De IJzeren Man in Weert kunnen dinsdag weer open. Dinsdagochtend is een herinspectie uitgevoerd en daaruit is gebleken dat deze delen van het zwembad weer veilig zijn voor bezoekers en personeel, zo laat een gemeentewoordvoerder weten.

Pieternel Kellenaers

Zwembad de IJzeren Man is woensdagavond acuut ontruimd nadat bleek dat de situatie niet meer veilig was vanwege roestende rvs-onderdelen.Lees ook: Zwembad Weert nog tijdens zwemles ontruimdVeiligheidseisenHet afgelopen weekend is in het zwembad hard gewerkt om zo snel mogelijk weer aan de veiligheidseisen te voldoen. Dinsdagochtend is gebleken dat het veilig genoeg is de twee baden waar veel scholen en verenigingen gebruik van maken, weer open kunnen. Het recreatie- of golfslagbad wordt nu aangepakt om ook dit deel van het zwembad zo snel mogelijk weer open te kunnen stellen.Reactie zwemsportvereniging De grootste zwemsportvereniging van Weert, ZPC De Rog met een kleine 400 leden, gaat dinsdagavond vanaf 18.00 uur weer trainen in de baden van De IJzeren Man. “We zijn heel erg blij dat we zo snel alweer terechtkunnen, ik ga gauw de leden informeren.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal