Bedreiger personeel zorgcentrum Horn blijft in cel

Foto ter illustratie© ANP

De 62-jarige man uit Roggel die in juni van dit jaar twee medewerkers van Hornerheide bedreigde, blijft voorlopig vast zitten. De rechtbank zegt onvoldoende zicht te hebben op de psychische problematiek van de man.

Paul Bots

Hij woont zo dicht bij de locaties van Proteion in Horn en Heythuysen, dat hij ook met elektronisch toezicht een gevaar kan betekenen. "De reactietijd van de politie is dan te kort", aldus de rechtbank.

Slechte zorgDe man, M. van N. wilde op 9 juni zijn dementerende vriendin vanuit de Care Village Hornerheide mee naar huis nemen omdat hij vond dat ze slecht werd verzorgd. Een medewerkster wilde hem tegenhouden en werden vervolgens door de man met een zakmes aangevallen. Een collega werd mishandeld.

RecidiveRapporten over de psyche van de man zijn nog niet klaar. Reclassering concludeert dat Van N. zichzelf meer als slachtoffer dan als dader ziet, en acht de kans dat hij weer in de fout gaat aanwezig.

Van N.’s advocaat hoopt dat enkele rapporten over zijn cliënt die binnenkort worden afgerond, voldoende zekerheid bieden om Van N. toch naar huis te laten gaan in afwachting van zijn rechtszaak. Een datum voor behandeling van die zaak is nog niet bekend. Die laat nog zeker een tot drie maanden op zich wachten.

Lees ook: Man belaagde personeel met mes uit frustratie over zorg partner

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal