Heerlense Oud Prinsen naar Prinsjesdag

© Peter Trompetter

© Peter Trompetter

© Peter Trompetter

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De Heerlense Oud Prinsen vieren sinds jaar en dag Prinsjesdag. Normaal is het de dag waarop de jaarvergadering op de agenda staat, gevolgd door een ouderwetse kroegentocht. Dit jaar is het anders en trekken de heren naar de Hofstad.

Paul Dolhain

Vanochtend om 9.00 uur liepen er ineens tien, in rokkstuum gestoken, heren over het station van Heerlen tussen het 'gewone volk' dat zijn weg zocht naar werk, school of afspraak. De Oud Prinsen van Heerlen vieren dit jaar Prinsjesdag in Den Haag en namen de trein. In hun handen geen koffertje, maar een tas met ontbijt. "We wilden eens wat anders", verklaart reisleider René Graat de keuze. De jaarvergadering staat overigens gewoon op de agenda. "Die houden we in de trein."Niet in HeëleMaar waarom Den Haag en niet gewoon Heële? "We hebben vandaag een missie. We willen Maxima uitnodigen voor het Soiree." Om dat te bereiken gaan de heren langs de route staan in een hoop een glimp op te vangen van de Koningin. "Eerste stop is in ieder geval café The Little Princess", zegt Rob van den Bos vastbesloten. Gele koetsEr is kort tijd om even te poseren, dan moeten de heren ervandoor, de gele koets staat namelijk voor. Tweede klasse, dat dan weer wel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal