Interesse Scheuten in mensen en machines AGC

Foto ter illustratie.© iStock

De productiemedewerkers van glasfabriek AGC in Heerlen hoeven niet te wanhopen. Gekwalificeerd personeel kan na de gefaseerde sluiting eind dit jaar, wellicht snel aan de slag bij andere glasproducenten, geholpen door de overspannen bouwbranche.

Frans Dreissen

Het internationaal glasbedrijf Scheuten Glass in Venlo heeft bijvoorbeeld meerdere vacatures voor onder andere vakbekwame (productie)medewerkers. "Net als andere bedrijven, is er ook bij ons sprake van personeelskrapte. Onlangs lanceerden we daarom al een separate ‘werkenbijscheuten’ website", zegt een woordvoerder. "Wij zitten momenteel vol. De markt voor projecten boomt. Er is meer vraag dan we aankunnen en we breiden het bedrijf daarom flink uit."

ProductiemachinesScheuten zegt mogelijk ook interesse te hebben in productiemachines van AGC in Heerlen. Zoals bekend heeft het Europees hoofdkantoor besloten om de productielocatie in Heerlen te sluiten, omdat die al jaren verliesgevend is, zonder enig uitzicht op herstel. Investeringen in het machinepark ten spijt. De aangekondigde sluiting kost 85 werknemers hun baan.

VrijspraakAGC was met andere glasproducten betrokken bij een affaire over verboden prijsafspraken in de periode mei 2004 - september 2005. Kartelwaakhond NMa veroordeelde eind 2010 onder meer Scheuten tot een stevige boete. De meervoudige strafkamer van de Rechtbank te Rotterdam sprak Scheuten in april 2014 echter in hoger beroep vrij van deelname aan het kartel isolerend dubbelglas.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal