Verdachte ontvoering zesjarig meisje blijft vast

© ANP

Een 24-jarige verdachte van de ontvoering van een meisje van zes jaar blijft in voorarrest. De rechtbank in Roermond wees dinsdag een verzoek voor voorwaardelijke invrijheidstelling van de Weertenaar af.

ANP

De man plukte volgens het Openbaar Ministerie (OM) op 6 juni dit jaar een willekeurig meisje van de weg in Weert en sloot het kind op in de kofferbak van zijn auto. Hij ging rijden, maar het meisje maakte zoveel misbaar dat hij het kind enkele straten verderop weer uit de kofferbak haalde en vrij liet.

Lees ook: Vermeende ontvoerder zesjarig meisje overgeplaatst na bedreiging

Psychologisch onderzoekRaadsman Joost Antonides van de verdachte vroeg de man onder voorwaarden vrij te laten, omdat hij anders zijn werk en woning verliest. Maar de rechtbank wacht liever psychologisch onderzoek af. Dat moet duidelijk maken of er gevaar voor herhaling bestaat. Volgens een eerste psychologisch onderzoek zou de man autistisch zijn en ADHD hebben.

De verdachte werd onlangs overgeplaatst van het huis van bewaring in Sittard naar dat in Roermond. In Sittard werd hij bedreigd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal