Rechter veroordeelt ‘smaadsite’ Meerssen

Print
Rechter veroordeelt ‘smaadsite’ Meerssen

Afbeelding: De Limburger/Rob Oostwegel

Hulsen-Oostbroek - De exploitant van camping De Boskant in Geulle moet een ‘smaadsite’ grotendeels ontmantelen. Dat oordeelt de rechter in een kort geding dat was aangespannen door de gemeente Meerssen.

De gemeente wil het erfpacht van de camping beëindigen, wat leidde tot een langslepend conflict. De Boskant maakte vervolgens een website met foto’s en namen van ambtenaren. De gemeente vond dit inbreuk doen op de persoonlijke levenssfeer van die ambtenaren.

Lees ook: Meerssen naar rechter in conflict met camping

Corrupt
De rechtbank volgt die redenering, waarbij zwaar telt dat de site suggereert dat een ambtenaar corrupt is. De rechter noemt dat onrechtmatig handelen. Bovendien werken ambtenaren in dienst van de gemeente. Niet zij zijn aanspreekbaar op besluiten, maar de gemeente.

Rectificatie
De Boskant moet op de site een rectificatie plaatsen over de suggestie van corruptie en de publicaties met namen, foto’s en gegevens verwijderen die het mogelijk maken te herleiden om welke personen het gaat. Ook moet een verzoek worden ingediend bij zoekmachine Google om de publicaties en alle verwijzingen ernaar te laten verwijderen.

Het niet nakomen van deze uitspraak kan de camping op een boete van maximaal 75.000 euro komen te staan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen