Sportverslaggever Bob van der Tak (38) overleden

Bob van der Tak.© ANP

Sportverslaggever Bob van de Tak is op 38-jarige leeftijd overleden. Als radiocommentator van de NOS werd hij vooral bekend van het zwemmen. Zo deed hij verslag van de gouden races van Ranomi Kromowidjojo bij de Olympische Spelen van 2012.

Redactie

Van der Tak werkte voor de NOS, BNR Nieuwsradio, Eurosport en RTV Utrecht. "Een opmerkelijke collega, een ongelooflijke vakman en een geweldige interviewer’’, zo zegt commentator Jeroen Grueter op de website van de NOS.

Bij de les"Bob was timide en klein van stuk. Als voetballers hem zagen, dachten ze: dit wordt een makkelijk interview. Na twee vragen wisten ze echter dat ze bij de les moesten zijn, want Bob bereidde zich altijd zo goed en gedegen voor dat hij continu een goede vervolgvraag kon stellen’’, aldus Grueter.

Omdat hij last van zijn gehoor kreeg, raakte Van der Tak de laatste jaren uit beeld. Grueter: "Hij kon daardoor niet meer naar de stadions en hij durfde ook niet meer te vliegen. Hij was steeds minder in staat om zijn geliefde werk uit te oefenen.’’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal