Vier jaar cel voor drugshandel via internet

© OM

Vier jaar cel, waarvan een voorwaardelijk. Die straf legde de rechtbank in Zwolle dinsdag op aan een Maastrichtenaar, die zeker een jaar in drugs handelde via internet. Ook wordt hem witwassen van geld ten laste gelegd.

Redactie

Via het darkweb (een afgeschermd deel van internet) kreeg hij bestellingen voor XTC en cocaïne, die werden betaald met Bitcoins. In anderhalf jaar waste hij zeker ruim twee ton wit.

Soft- en harddrugsDe man liep begin dit jaar tegen de lamp, samen met zijn partner. In hun woning trof de politie een fikse hoeveelheid soft- en harddrugs aan: 3800 gram MDMA (XTC), een kilo amfetamine, 2,5 kilo XTC en 180 gram hennep.

De partner komt er genadiger vanaf, zij krijgt zes maanden voorwaardelijke celstraf en 240 uur taakstraf. Bij haar is alleen bezit van drugs

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal