Live beelden uit nestkasten en fimpjes van vossen en bevers op Tapijn

Print
Live beelden uit nestkasten en fimpjes van vossen en bevers op Tapijn

Deze bever is op 11 april van dit jaar 's nachts gefilmd bij het knagen aan een wilg langs de oever van de Jeker. Afbeelding: Natuurgluren

De wasbeer is er nog niet gezien, maar er leven wel vossen in het stadspark rond de Tapijnkazerne. En bevers knagen aan de grote wilg naast het bruggetje over de Jeker. Natuurgluren heeft het vastgelegd met (nacht-)fimpjes en foto's. De beelden zijn vanaf zaterdag 22 september te zien op een website.

Naast filmpjes van vossen en bevers zijn er ook live beelden te zien vanuit nestkasten op het Tapijnterrein. Ook de geluiden van aanwezige vleermuizen zijn vastgelegd.

Natuurgluren is een project dat het leven van dieren in dit stukje van de stad al maanden volgt. Niet alleen de zwanen met hun jongen, maar ook de minder zichtbare natuur, zoals jonge vossen die spelen op een steenworp afstand van de Prins Bisschopsingel.

Met de website met beelden wil Natuurgluren bezoekers van Tapijn meer bewust maken van de bijzondere de zichtbare èn verborgen (stads)natuur die te vinden is in dit unieke stukje Maastricht.

De opening van Natuurgluren is zaterdagmiddag 22 september van 14.00 tot 17.00 uur vanaf gebouw Z op het kazerneterrein. Dan gaat ook de website met de (live-)beelden van start.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →