Geen bewijs dat vrouw wist van pistool in bed van haar kind

Foto ter illustratie.© iStock

Vooral de plekken waar de verboden spullen zich bevonden waren opmerkelijk, toen de politie op 25 januari binnenviel in de woning van de 34-jarige Jamie J. in Heerlen. Een flinke zak cocaïne stond in het keukenkastje, naast de hagelslag. Onder de matras van één van de drie minderjarige kinderen bevond zich een pistoolmitrailleur.

Annelies Hendrikx

Weliswaar werden in januari bij een inval in haar woning in Heerlen een pistoolmitrailleur en een flinke zak cocaïne gevonden, maar er is geen enkel bewijs dat Jamie J. (33) daarvan wist.

Dat stelt de rechtbank in Maastricht dinsdag en spreekt haar integraal vrij.

VeroordeeldDe verboden spullen behoorden ook niet aan haar toe, maar aan haar toenmalige vriend. Deze is daar al eerder voor veroordeeld en heeft zelf ook verklaard bij de politie dat zijn vriendin er geen wetenschap van had dat hij die zaken in haar huis had verstopt. De rechtbank kan in het dossier geen aanknopingspunten vinden die maken dat de verklaringen ongeloofwaardig zijn.

Officier van justitie Martin Scharenborg was ervan overtuigd dat de vrouw er wel van wist en eiste twee weken geleden negen maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk. Vooral de plekken waar de spullen werden gevonden verbaasden hem. De cocaïne stond in het keukenkastje, naast de hagelslag, en de pistoolmitrailleur lag onder de matras van een van de minderjarige kinderen van de vrouw.

Woning jaar geslotenRaadsman Luuk Dacier van de vrouw had integrale vrijspraak bepleit. In verband met de vondst van de harddrugs werd de woning van de vrouw op last van de burgemeester voor een jaar gesloten.

Lees ook: Cocaïne in keukenkastje en pistool in het bed van je kind

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal