Mathijs uit Neer wint goud bij wedstrijd ‘Puur Koken met Wild’

In het midden Mathijs Joosten.© Ray Simoen

Mathijs Joosten (26) eigenaar van Eetcafé ’t Raodhoes in Neer heeft met zijn team goud gewonnen bij de wedstrijd Puur Koken met Wild, die dinsdag plaatsvond tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam.

Ray Simoen

Joosten, die ook jager is, moest samen met twee koks van de Cas Spijkers Academie Twente drie bereidingen met gans en konijn maken nadat ze het wild eerst hadden schoongemaakt voor de ogen van de juryleden, onder wie Cees Helder, de eerste Nederlandse kok die drie Michelin sterren won, en de in Maastricht geboren sterren kok Pascal Jalhay.

StreekproductenNaast Joosten maakten de Twentse leerling koks Amber Beekmans en Mart Oude Luttikhuis deel uit van het winnende team. Het was de tweede keer dat Joosten, die Provinciaal bestuurder van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging is, meedeed aan deze wedstrijd.

Deze wordt uitgeschreven door de Euro-Toques, de vereniging van restaurantkoks, die werken met duurzame streekproducten, en de drie Cas Spijkers Academies.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal