Vierde brand in korte tijd op industrieterrein in Blerick

Print
Vierde brand in korte tijd op industrieterrein in Blerick

Afbeelding: 112VenloNieuws

Venlo - Bij een bedrijf aan de Groot Egtenrayseweg in Blerick is dinsdagavond rond kwart voor negen brand uitgebroken.

Volgens een woordvoerder is het vuur vermoedelijk ontstaan toen tijdens werkzaamheden in de hal een vonk oversloeg naar een buis van de afzuiginstallatie waarin aluminiumresten in brand vlogen. Toen de brand ontdekt werd, is het personeel van de fabrikant van aluminium gietstukken en assemblages meteen uit het gebouwd geëvacueerd. Volgens de brandweerwoordvoerder is er niemand gewond geraakt. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Bluswerkzaamheden
Omsteeks half elf was de brand geblust. Het vuur werd bestreden door met een blusslang een nevelstraal door de buis van de afzuiginstallatie te laten gaan. Kans op uitbreiding van het vuur was er volgens de brandweer niet. Bij de brand is niemand gewond geraakt. 

Het is de vierde keer in korte tijd dat er brand is uitgebroken op de bedrijventerreinen bij Blerick. Op 28 augustus woedde er een brand bij afvalbedrijf Renewi. Twee weken daarvoor werd Blerick op zaterdag 12 augustus opgeschrikt door een brand in een berg pallets bij recyclingbedrijf Collin, die achteraf bleek te zijn aangestoken.

Grootste brand
De grootste brand vond in de vroege ochtend van 8 augustus plaats bij AHC Benelux in Blerick. Daarbij gingen vanwege gevaarlijke stoffen die vrijkwamen de sirenes af in Venlo en Blerick. De brand ontstond volgens de politie door een technisch mankement in een machine.

Lees ook: Grote brand bij afvalverwerker in Blerick aangestoken

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje