Raadsels rond ontvoering 6-jarig meisje in Weert: verdachte Tim G. zwijgt

Print
Raadsels rond ontvoering 6-jarig meisje in Weert: verdachte Tim G. zwijgt

De Maastrichtstraat in Weert, waar het zesjarig meisje zou zijn ontvoerd. Afbeelding: Google Streetview

De verdachte van de ontvoering van een zesjarig meisje in juni in Weert blijft vastzitten. Tim G. (24) uit Weert zwijgt vooralsnog. Wil hij zijn vrijheid snel terugkrijgen, moet hij eerst met een psycholoog in gesprek.

De zaak rond de vermeende ontvoering van een zesjarig meisje op 6 juni van dit jaar in Weert blijft omgeven met vragen. Wat heeft er zich die woensdagavond afgespeeld in en rond de Maastrichtstraat in Weert?

Ooggetuigen zouden toen hebben gezien dat een bestuurder van een Volkswagen Golf het kind aansprak en haar in de kofferbak van zijn auto heeft geduwd. Niet veel later zou hij het meisje aan de Nedermaaslaan weer op straat hebben gezet omdat het kind maar bleef schreeuwen. De politie pakte Tim G. (24) uit Weert een week later op.

Zwijgen
De man die al drie maanden vastzit zou mogelijk meer klaarheid kunnen geven. Hij kiest er tot nu toe echter voor om te zwijgen. Dat deed hij dinsdag in een tussentijdse zitting in de rechtbank in Roermond ook. Daar vroeg de rechtbankvoorzitter hem op de man af: "Klopt het dat u in Weert een meisje van de straat hebt geplukt en haar in de kofferbak van uw auto heeft geduwd?” Het antwoord van Tim G.: "Daar kan ik nu niets over zeggen.” Geen ja en geen nee dus. Misschien later.

Veel misgegaan
De Weertenaar heeft ervoor gekozen zijn kaken stijf op elkaar te houden. De reden? Blijkbaar is er sinds zijn aanhouding drie maanden geleden veel misgegaan. Zo verhoorde de recherche hem kort na zijn arrestatie indringend, zonder aanwezigheid van een advocaat.

Hij zou in dat verhoor hebben bekend dat hij het misdrijf in paniek heeft gepleegd. Vervolgens werd hij na zes weken detentie door een medegedetineerde bedreigd in De Geerhorst in Sittard. De gevangenisdirecteur liet hem overplaatsen naar Roermond. Een derde kink in de kabel: hij heeft het eerste gesprek met een psycholoog afgebroken omdat het onderhoud niet naar wens verliep.

Opgebiecht
Volgens advocaat Joost Antonides van G. valt op het verhoor waarin zijn cliënt de ontvoering zou hebben opgebiecht het een en ander af te dingen. De raadsman houdt zijn kruit droog tot de inhoudelijke zitting. Het Openbaar Ministerie moet straks meer bewijs tegen Tim G. hebben dan alleen een omstreden bekennende verklaring. Wellicht is dat bewijs er door verklaringen van getuigen en van het vermeende slachtoffer. Wat die hebben gezegd mag nog niet naar buiten.

Van belang is ook het lopend onderzoek naar de DNA-sporen die in de auto van G. zijn veiliggesteld. Zijn die van het zesjarige meisje? Als dat zo is, heeft G. veel uit te leggen. Voorlopig zwijgt hij.

Hij zegde wel toe dat hij weer in gesprek wil met de psycholoog. Dat is ook zijn enige kans om op termijn geschorst te worden uit detentie. De rechtbank vindt het daar nu nog te vroeg voor. "We willen eerst meer over u weten.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee