Drie opties voor gemeentehuis fusiegemeente Beekdaelen

Print
Drie opties voor gemeentehuis fusiegemeente Beekdaelen

Afbeelding: Archief De Limburger/ Peter Schols

Nuth / Schinveld / Amstenrade -

Het gemeentehuis van de nieuwe fusiegemeente Beekdaelen komt in het huidige gemeentehuis van Nuth, van Schinnen of op een nieuwe locatie.

Deze drie mogelijkheden worden nu onderzocht. In de loop van 2019 hakt de nieuwe gemeenteraad van Beekdaelen de knoop door.

Servicepunt
Twee dingen staan nu vast: het gemeentehuis van Onderbanken wordt afgestoten en de ambtenaren en bestuurders komen in één gebouw te zitten.

Ambtenaren spreiden over meer locaties of scheiden van burgemeester en wethouders, zoals in Sittard-Geleen, wordt onwenselijk geacht. Wel houden de verschillende kernen van Beekdaelen kleine servicepunten voor burgers.

Investeringen
De huisvesting van de ambtelijke organisatie die na 1 januari ontstaat wordt een grote en complexe puzzel voor Beekdaelen. Om de verhuizing van ambtenaren mogelijk te maken is enige bufferruimte nodig. Daarvoor wordt in Schinnen het oude pand van de Rabobank gehuurd.

Dat gebouw aan de Nieuwe Markt wordt tot 1 december 2019 gehuurd voor 3.250 euro per maand. Volgens de gemeente biedt het pand plaats aan veertig tot vijftig ambtenaren. In de raadszaal van Nuth wordt binnenkort bijna een ton geïnvesteerd in onder andere een nieuwe geluidsinstallatie. Daar vinden het eerste jaar de vergaderingen van de gemeenteraad en raadscommissies van Beekdaelen plaats.

In de toekomst zou dit ook in Schinnen of in een geheel nieuw gemeentehuis kunnen zijn. De meeste investeringen in Nuth kunnen eventueel worden meegenomen naar een nieuwe locatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →