Van Bommel: Er waren momenten dat we Barça pijn hadden kunnen doen

© EPA

Mark van Bommel vond de openingswedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen FC Barcelona een goede les voor zijn ploeg.

Redactie

Ondanks een evenaring van de grootste nederlaag van de Eindhovenaren op het hoogste Europese podium (4-0), was de trainer van PSV niet heel erg ontevreden.

"Details bepalen deze wedstrijd. Daarom zijn zij FC Barcelona en wij PSV. We zijn nog niet waar we willen zijn, maar wel op weg daar naartoe'', aldus Van Bommel tegen Veronica.

DetailsMet de details doelde hij onder meer op de manier waarop PSV het openingsdoelpunt weggaf. Lionel Messi benutte een vrije trap na een overtreding van Nick Viergever op Ousmane Dembélé. ",Op zo'n moment mag je Dembélé niet recht op ons doel af laten lopen. Je moet zorgen dat hij terug moet kappen of terug moet richting zijn eigen doel'', aldus Van Bommel, die perspectief ziet voor de komende duels. "Het was ook niet slecht. We kwamen er in de eerste helft af en toe gevaarlijk uit. Daarmee wil ik niet zeggen dat we het verdiend hadden op voorsprong te komen. Maar er waren wel momenten dat we ze pijn hadden kunnen doen.''

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal