Inbraak in gevangeniswinkel Sittard, onderzoek loopt dood

Print
Inbraak in gevangeniswinkel Sittard, onderzoek loopt dood

Afbeelding: David Van Haren

Sittard -

Gevangeniswinkel De Fabriek in Sittard was in juli doelwit van een inbraak. De politie weet niet wie dat deed.

Bij de inbraak in De Fabriek, die op ­2 juli werd geconstateerd, werd een dagvoorraad shag en sigaretten buitgemaakt. In de supermarkt voor gevangenen aan de Handelsstraat - op honderd meter afstand van gevangenis De Geerhorst in Sittard - werken gedetineerden die aan het eind van hun straf zitten.

"Er is door PI Sittard aangifte gedaan van inbraak en diefstal", zegt Robert Meijer, woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen. "De directie vindt dit onacceptabel en neemt de zaak hoog op."

Dak
De inbraak vond ’s nachts plaats. Wim Coenen, woordvoerder van de Politie Limburg: "We menen te weten dat het op 1 juli tussen iets voor half een en iets over half twee is gebeurd. Het lijkt erop dat er via het dak is ingebroken." Hoeveel shag en sigaretten precies werden gestolen, laat de politie in het midden. "Maar het is een flinke hoeveelheid."

Het blijken de enige uitkomsten van het onderzoek. Het is de politie onduidelijk of de inbraak door een of meerdere personen werd uitgevoerd en of het een ‘inside job’ betreft. "Dat is wel een scenario waar we rekening mee houden", zegt Coenen. "Maar het onderzoek heeft niets opgeleverd. We tasten in het duister over wie er verantwoordelijk voor de inbraak is. Het onderzoek loopt dood en wordt op dit moment niet voortgezet."

Bestellingen
Gevangeniswinkel De Fabriek werd eind mei van dit jaar geopend. In totaal 700 gevangenen uit Middelburg, Arnhem en Sittard kunnen wekelijks hun bestellingen op een papieren lijst plaatsen. De lijsten worden vervolgens opgestuurd naar Sittard waar de levensmiddelen in De Fabriek in plastic bakken worden verzameld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →