Motie van afkeuring tegen B en W Venray verworpen

Foto ter illustratie.© iStock

B en W van Venray hebben dinsdagavond een motie van afkeuring overleefd. Alleen de indieners Samenwerking Venray en Pro Venray keurden het beleid af dat B en W van Venray voeren bij de bouw van een Polenhotel voor 240 arbeidsmigranten door uitzender Otto op bedrijventerreim De Hulst.

Jos Bouten

De twee partijen zijn boos omdat de gemeenteraad niets wordt gevraagd over de bouw van zestig chalets. De formele procedures die de bouw mogelijk moeten maken, moeten nog beginnen. Dat was ook de reden dat CDA en Venray Lokaal tegen de motie van afkeuring stemden.

"U keurt iets af wat nog niet is gebeurd", aldus de partijen. Samenwerking Venray en Pro Venray kondigden aan dat zij met een beroep op de gemeentewet een extra raadsvergadering over de huisvesting van arbeidsmigranten gaan uitroepen. Het CDA noemde deze stap "ongepast en misbruik van het recht."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal